Timringskurs Korsvirke

  • Timringskurs korsvirke 3 dagar 31/7 – 2/8 på Brandstadholm

Vi kommer bygga korsvirkesväggar på traditionellt vis med fullskalig utslagning och fördjupa oss i handhavandet av de handverktyg som användes vid husbygge före spikens och skruvens tid. Samt ge grunderna i de principer man använder sig av när man sammanfogar skevt och krokigt byggtimmer. Kursen vänder sig både till dig som renoverar äldre hus och till dig som är intresserad av nybyggnation.

Kursens mål
Vid kursens slut kommer du ha god kännedom om stolpverkskonstruktioner, korsvirkets uppbyggnad och samspelet mellan dess olika byggnadsdelar. Du kommer arbeta med yxa, stämjärn, handsåg, handborr & handhyvel.

Du får genomgång i underhåll och slipning av eggverktyg.

Kontinuerligt under kursen diskuterar vi virkesegenskaper, hur man väljer och sorterar byggnadsvirket beroende på placering i stommen.

Deltagarna har möjlighet att arbeta med egna konstruktioner, behöver du hönshus, förråd eller annan mindre byggnad anpassar vi måtten efter deltagarnas önskemål och man har sedan möjlighet att köpa med sig huset till ett förmånligt pris. (OBS gäller ej kursen 31/7 – 2/8)

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, varken av hantverk eller gamla byggnader.

Pris 2 dagars kurs, 2500kr ink moms.

Pris 3 dagars kurs, 3750kr ink moms.

Pris 5 dagars kurs 6250kr ink moms.

Skicka anmälan till jakob@gogalund.com

Korsvirke dag 3 3
Korsvirke dag2
Korsvirke dag2+4
Korsvirke dag7
Kurs korsvirke dag 2 1
Kurs korsvirke dag 2 4
Kurs korsvirke dag 2 9
%d bloggare gillar detta: