Slamfärgskurs

Slamfärgskurs  7/7 2019

Om Kursen

Tillsammans med Maria Attström på Econyans

anordnar vi en kurs i tillverkning av traditionell

slamfärg, i folkmun känd som falu rödfärg.

Maria kommer fördjupa er i slamfärgens

traditionella användning, innehåll, recept, förutsättningar och

hur man går tillväga vid målning för bästa resultat.

Vi kommer koka färg på Gögalunds egna ekologiska råg,skördat och malt på gården.

Vi kommer dessutom koka mindre mängder med olika pigment/mjöltyper för att deltagarna ska få en bild av vilka möjligheter man har med slamfärg. Som avslutning målar vi tillsammans Idas Stuga med färgen vi tillverkat. I kursen ingår slamfärgspensel, samt provbitar.

Kursens mål

Efter kursen ska deltagaren känna sig trygga med att starta egna projekt samt veta vad som krävs i fråga om utrustning, underlag, material mm.

Tid: 10:00 – 16:00

Mat

Till middag bjuder vi på gårdens rågbröd, givetvis bakad på egen skörd. Vi följer samma tema till eftermiddagskaffe med bakverk på egenodlad vete. Till samtliga måltider ingår Kaffe och Te. Vid behov ordnar vi specialkost, hör av dig i god tid.

Ta med familjen

Barn är alltid välkomna på Gögalund, passa på att ta med hela familjen för att uppleva den vackra miljön på ett av Linderödsåsens småbruk.

Pris

1250kr ink moms per person.

Om oss

Maria Attström, Econyans

Jag som är Econyans heter Maria Attström och har lång erfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Mitt fokus ligger på det estetiska och jag utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker. Exempel på sådant är måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. I mitt företag prioriterar jag leverantörer och produkter som värnar om miljö och människor.

Mer info om Maria, www.attstrom.se/ samt Econyans på Facebook.

Jakob & Linda Nilsson

Tillsammans driver vi Gögalunds Såg & Hantverk på gården Gögalund strax utanför Linderöd. Vi sågar och säljer virke anpassat till de som bygger eller renoverar efter gamla metoder med råvara från skogarna runt gården. Vi håller även traditionella hantverkskurser för grupper eller enskilda med skiftesverk och korsvirke som specialite. Förutom det bedriver vi ekologiskt lantbruk med getter, kor och spannmålsodling för husbehov.

Anmälan

Maila namn, adress och telefonnummer till jakob@gogalund.com, alt ring Linda 0733206708, Jakob 0709524631

Kontaktuppgifter

Torastorpsvägen 92-14

29894 Linderöd

Mail: Jakob@gogalund.com

 

 

%d bloggare gillar detta: