Stallinredning Gögelund, fotträ

Eftersom jag inte kommer gjuta någon klack kommer timret vila direkt mot betonggolvet, och i ett gammalt stall är golven oftast allt annat än plana. Det löser jag genom att bila timrets undersida så det följer golvets konturer, när man ritar upp konturerna är det bra om fotträts översida är i lod för att under lätta inpassning  av stolparna.

Jag har en gränsfors timmerbila vilket är ett våldsamt effektivt verktyg till att avverka material, men lämnar en hel del att önska när det är precisionsarbete. Här kommer den dock väl till pass, räknar inte med att undersidan av virket kommer inspekteras de närmaste 30 åren. Notera inhuggen som jag gjort med en vanlig huggyxa för att förebygga urfläkning.

20140323_184605

20140323_185331

20140323_185458

Publicerad av Gögalund

Gögalunds Såg & Hantverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: