Hästboxar Söderslätt, ytbehandling och dekoration 1

För att inredningen ska ge ett nättare intryck fasar jag av kanterna på i princip alla delar. Det gör man snabbast med en välslipad bandkniv. Till att börja med gör jag linjer 1 1/4 ” från kanten, sedan arbetar jag mig ner mot linjerna i 2-3 omgångar för att inte spräcka virket. Vill man har riktigt hög finsih kan man dra några gånger med putshyvel som avslutning. 20140731_083632

Ca 3 tum från kanterna avslutas fasningen, vilket enklast görs med stämjärnet. Det gäller att spara tillräckligt mycket mellan kant och avslutning på fasen eftersom den biten som är kvar väldigt lätt bryts bort om man stöter mot något.

20140731_08561120140731_085456

Publicerad av Gögalund

Gögalunds Såg & Hantverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: