Hästboxar Söderslätt, planering och ritningar

Till en hästägare på Söderslätt renoverar jag den gamla stallinredningen som troligtvis såg sina bästa dagar för minst 50 år sedan. Det som är i bra skick kommer behållas och det som är dåligt kommer jag  förnya med lite modifikationer.

Till att börja med undersökte jag vilka tekniker som använts på den gamla inredningen, så som träslag, fogningar ink dimension på dessa, dimensioner på virket i allmänhet och sist men inte minst utsmyckningar ex fasning av  kanter mm. Fur är det dominerande träslaget i allt som är nära golvet medans gran använts till en del takbjälkar, dimension på bärande delar är mestadels 6*6″.  Sedan fick jag spendera några timmar med att göra ritningar varefter jag vintern 2013 gav mig ut i skogen och fällde fur av bra kvalité och sedan sågades timret upp våren 2014. Nu har virket torkat tillräckligt länge och det har blivit dags att börja bygga.

Inredning stall 2

 

Del av boxvägg och takbjälke

20140702_112154

 

Timret upplagt och redo att bearbetas, de bästa bitarna sorterar jag ut och använder till de delar som ska bearbetas mest med handverktyg.

 

Publicerad av Gögalund

Gögalunds Såg & Hantverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: